Een cirkel van 360 strepen.

De opdracht:

GeoComfort maakt warmtewissel installaties. Deze zorgen ervoor dat de energierekening omlaag gaat en misschien nog wel belangrijker dat er minder schadelijke uitstoot is. Ze leveren deze installaties aan bedrijven zoals datacenters, kantoren, hotels en nog veel meer grote gebouwen. GeoComfort heeft Studio de Raaf benadert omdat ze deze installatie graag in een promo willen terug zien, die ze kunnen gebruiken op beurzen.

De uitdaging:

De installatie moet rondom te zien zijn zodat de kijker een goed beeld krijgt van de omvang en wat de installatie allemaal bevat. De machine is vrij groot, zo’n 5 bij 2,5 meter, dus hoe breng je dit goed in beeld..

De oplossing:

Na een paar dagen nadenken (voornamelijk op de fiets) ontstond het idee een grote lege hal nemen en een cirkel te tekenen op de grond van 360 strepen? In het midden van de cirkel plaatsen we de installatie en vanaf elke streep neem ik een foto. Wanneer je de foto’s achter elkaar plakt dan krijg je een video waarbij de machine in het rond draait.. De mensen van GeoComfort zorgden voor de hal en de opname dag werd in de agenda gezet.

De opname dag:

Voor het eerst had ik een assistent, mijn vader was zo sympathiek om mij te helpen bij het uitzetten van de 360 strepen. Met laser, krijt en tape begonnen we aan de klus. Vier uur later stonden er 360 strepen in een grote cirkel op de betonnen vloer, de foto's konden gemaakt worden. Aan het begin van de video is te zien dat de installatie het beeld in "gelopen" komt en in elkaar gezet wordt. Dit is gecreëerd door deze met de heftruck tussen de foto's door steeds een halve meter te verschuiven. Toen de installatie op zijn plek stond konden de 360 foto's gemaakt worden.
 
 

Het resultaat

In de montage zijn de foto's achter elkaar geplaatst en er zijn graphics toegevoegd aan de video. De video is zo gemaakt dat hij mooi in een loop kan worden weergegeven. Iets wat goed uitkomt op een beurs. Hieronder het eindresultaat.